Πέμπτη 6 Μαΐου 2021

Ενημέρωση για επαναλειτουργία σχολείου την Δευτέρα 10-5-2021

 


Απαραίτητη προϋπόθεση για την προσέλευση μαθητών, μαθητριών στο σχολείο από τη Δευτέρα 10/5/2021 είναι:

α) η διενέργεια self test, Δευτέρα και Πέμπτη και

 β) η χρήση ατομικής μάσκας σε όλους τους χώρους στο σχολείο.

 Η προμήθεια των τεστ γίνεται βάσει του ΑΜΚΑ του παιδιού από τα φαρμακεία,. Τα πρώτα test θα αρχίσουν να διατίθενται από τα φαρμακεία την Πέμπτη 6/5/2021. Το τεστ γίνεται το ίδιο πρωί ή το προηγούμενο βράδυ. Άρα Κυριακή βράδυ ή την Δευτέρα το πρωί και το δεύτερο τεστ την Τετάρτη το βράδυ ή την Πέμπτη το πρωί, κάθε εβδομάδα.

 Οι γονείς, θα δηλώνουν το αποτέλεσμα του self-test μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr, στην οποία θα εισέρχονται με τους κωδικούς taxisnet, καταχωρώντας στοιχεία, όπως πατρώνυμο, μητρώνυμο, ΑΜΚΑ και το αποτέλεσμα του τεστ.

 Αν το self-test είναι αρνητικό, θα εκδίδεται σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr. Οι μαθητές θα φέρουν τη σχολική κάρτα μονίμως μαζί τους, για έλεγχο. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει πρόσβαση σε εκτυπωτή, οι γονείς θα μπορούν να γράφουν μια χειρόγραφη δήλωση που θα περιέχει τα ίδια στοιχεία με τη σχολική κάρτα/δήλωση αρνητικού αποτελέσματος, απαραίτητα υπογεγραμμένη από τον γονέα. Αν το self-test είναι θετικό, θα δηλώνεται το θετικό αποτέλεσμα στη σχολική κάρτα μέσω της πλατφόρμας https://self-testing.gov.gr, με την οποία θα μπορεί να μεταβεί σε Κέντρο Υγείας για τη διενέργεια δωρεάν επαναληπτικού rapid test.

Αν το επαναληπτικό τεστ είναι θετικό, ακολουθείται το πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. Αν το επαναληπτικό τεστ είναι αρνητικό, θα λαμβάνουν βεβαίωση την οποία δίνουν στο σχολείο. Όσοι δεν έχουν ΑΜΚΑ κάνουν τεστ απαραίτητα σε Κέντρο Υγείας.

Ο/Η μαθητής/τρια θα επιδεικνύει απλώς (δεν θα παραδίδει) τη σχολική κάρτα εντός της τάξης, στον εκπαιδευτικό της πρώτης ώρας και θα τη φέρει μαζί του μέχρι τη διενέργεια του επόμενου διαγνωστικού ελέγχου σε περίπτωση που ζητηθεί επίδειξή της από εκπαιδευτικό ή από τον/τη Διευθυντή/τρια, Υποδιευθυντή/τρια, Προϊστάμενο/η.

Στην περίπτωση που μαθητής/τρια δεν επιδείξει την σχολική κάρτα κατά την είσοδό του/της στην τάξη, δεν γίνεται δεκτός/ή, λαμβάνει απουσία και απομακρύνεται από την σχολική μονάδα.

Οι γονείς/κηδεμόνες ενημερώνονται από τους/τις εκπαιδευτικούς για την υποχρέωση της διενέργειας του αυτοδιαγνωστικού ελέγχου νόσησης κατά του κορωνοϊού για κάθε μαθητή/τρια, προκειμένου να εξασφαλισθεί η μέγιστη δυνατή προστασία της εκπαιδευτικής κοινότητας, για τη δια ζώσης επαναλειτουργία της.

Εάν ο/η μαθητής/τρια είναι ανήλικος/η, παραμένει στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί, στη σχολική μονάδα, για την αποφυγή περαιτέρω μετάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, μέχρις ότου οι γονείς/κηδεμόνες τον/την παραλάβουν, τηρουμένων όλων των ισχυόντων υγειονομικών μέτρων προστασίας.

Για τους/τις μαθητές/τριες, των οποίων το επιβεβαιωτικό τεστ είναι θετικό, προβλέπεται ό,τι και για τους/τις μαθητές/τριες που νοσούν.

 Προβλέπεται, επίσης, η εφαρμογή όλων των μέτρων πρόληψης και προστασίας που έχουν ήδη ληφθεί:

η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, οι σταθερές ομάδες μαθητών σε αθλήματα και άλλες δραστηριότητες,

η χρήση αντισηπτικών,

οι σχολαστικοί καθαρισμοί,  

 οι τακτικοί αερισμοί των χώρων,

τα ειδικότερα μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστηρίων πληροφορικής, χρήσης μουσικών οργάνων κ.ά. 

 

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΜΑΘΗΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΚΟΛΟΥΘΑ 

 


7ο Δημοτικό Σχολείο Αρτέμιδας

Το υλικό και οι πληροφορίες που αναρτώνται στην παρούσα ιστοσελίδα αποσκοπούν στην ενημέρωση και επικοινωνία της σχολικής κοινότητας.